Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ecotec 2011: ρεκόρ συμμετοχών και 30.000 επισκέπτες


Ecotec 2011: ρεκόρ συμμετοχών και 30.000 επισκέπτες


Mε μεγάλη επιτυχία καιρεκόρ συμμετοχώνολοκληρώθηκε η τέταρτη διεθνής έκθεση «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος &Φωτοβολταϊκά Συστήματα» που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο «Expo Athens» στην Ανθούσα Αττικής.
Στην έκθεση έδωσαν το παρών 270 ελληνικές και ξένες εταιρίες, αλλά και περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της ως η μεγαλύτερη έκθεση του είδους στα Βαλκάνια.
Οι επισκέπτες ήταν στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, ενώ πολλοί ήταν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Την έκθεση επισκέφθηκαν και πολλοί ιδιώτες που αναζητούσαν φωτοβολταϊκά και άλλα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, με κίνητρο τόσο οικολογικό όσο και οικονομικό, για αναζήτηση λύσεων ελάφρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν την Πέμπτη το απόγευμα από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή κ. Γιάννη Μανιάτη, παρουσία της Βουλευτού Επικρατείας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και εκπροσώπων των φορέων που υποστήριξαν την έκθεση. (φωτογραφίες)
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε το κοινό και για τις παράλληλες εκδηλώσεις πάνω σε θέματα τεχνολογιών περιβάλλοντος που έγιναν το τετραήμερο στο πλαίσιο του «Ecoforum», στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 40 ομιλητές.
Η έκθεση «Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» και το τετραήμερο συνέδριο «Ecoforum» διοργανώνονται κάθε χρόνο από την «T Expo».
H 4η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Φορείς υποστήριξης ήταν το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), o Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών Εταιρειών (ΣΕΦ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.), η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ), ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Γεωθερμίας & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας (ΕΣΕΓΕΠΕ).
Μεγάλος χορηγός ήταν η Εθνική Τράπεζα, ενώ χορηγοί ήταν οι εταιρείες ALEO, RenApps, και η ΤΕΝΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ και Micplast.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου