Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Φουκουσίμα: σύστημα για την απορρύπανση του νερού θα προμηθεύσει η Areva


Φουκουσίμα: σύστημα για την απορρύπανση του νερού θα προμηθεύσει η Areva



Η γαλλική εταιρεία πυρηνικώνAreva ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προμηθεύσει ένα σύστημα για την απορρύπανση του ραδιενεργού νερού από τον πυρηνικό σταθμό τηςΦουκουσίμα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη στα συστήματα ψύξης.
Ο σεισμός μεγέθους 8,9 της κλίμακας ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι που χτύπησε στις 11 Μαρτίου τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊτσί, με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία των συστημάτων ψύξης και να ακολουθήσουν εκρήξεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP, προσπαθώντας να προλάβουν τον πυρηνικό όλεθρο, τα συνεργεία έριξαν χιλιάδες τόνους θαλασσινού και γλυκού νερού στους αντιδραστήρες, δημιουργώντας μια τεράστια δεξαμενή ραδιενεργού νερού.
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Areva, Anne Lauvergeon, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα για τον διαχωρισμό των ραδιενεργών ουσιών από το μολυσμένο νερό.
«Πρόκειται για μια διαδικασία αντιμετώπισης της ρύπανσης. Θα εγχύσουμε χημικούς παράγοντες στο μολυσμένο νερό και η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει στα ραδιενεργά υλικά να κατακαθίσουν», διευκρίνισε.
Η Areva συνεργάζεται εδώ και τρείς εβδομάδες με την TEPCO, που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊτσί, έτσι ώστε να βρεθεί λύση για την απορρύπανση.
Υπενθυμίζεται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Φουκουσίμα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της μεγάλης διαρροής ραδιενέργειας στον αέρα, το έδαφος και τη θάλασσα.
Η TEPCO ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ελπίζει να μειώσει τη διαρροή ραδιενέργειας από το εργοστάσιο μέσα σε τρείς μήνες και να τερματίσει τη λειτουργία των αντιδραστήρων σε έξι με εννιά μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου