Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Διαχείριση αποβλήτων: συμμετοχή ΣΕΒΙΑΝ στη δημόσια διαβούλευση


Διαχείριση αποβλήτων: συμμετοχή ΣΕΒΙΑΝ στη δημόσια διαβούλευση


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αλέξανδρο Φούρλα, παρουσία του Γενικού Διευθυντή κ. Ιωάννη Πατίρη, είχαν την Παρασκευή εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ).
Τα μέλη του ΣΕΒΙΑΝ ενημέρωσαν τον Γενικό Γραμματέα για τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Σύνδεσμος σχετικά με την αναγκαιότητα να καλυφθούν τα νομοθετικά κενά και να υπάρξει η πολιτική βούληση ώστε να προχωρήσει άμεσα  η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων.
Παράλληλα τόνισαν πως ο ΣΕΒΙΑΝ, με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας και τη διεθνή εμπειρία θα συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για την διαχείριση των αποβλήτων.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας κ. Φούρλας σημείωσε πως «η πράσινη ανάπτυξη περνάει και μέσα από τη βιομηχανία της χώρας, ζητώντας από τον ΣΕΒΙΑΝ όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνδρομή και συνεργασία σε μια σειρά από θέματα».
Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι βιομηχανίες, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, να αναδείξουν τις καλές τους πρακτικές, με αίσθημα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου