Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Φουκουσίμα: άντληση ραδιενεργού νερού ξεκίνησε η Tepco


Φουκουσίμα: άντληση ραδιενεργού νερού ξεκίνησε η Tepco


Την άντληση ραδιενεργού ύδατος από τα υπόγεια του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμαξεκίνησε η Tepco, διαχειρίστρια εταιρεία της μονάδας.
H άντληση 25.000 τόνων μολυσμένου νερού από τα υπόγεια του κτηρίου που στεγάζει μια τουρμπίνα στον τομέα 2 της μονάδας, θα επιτρέψει στους εργάτες της Tepco να προχωρήσουν με τις εργασίες επιδιόρθωσης των ζωτικής σημασίας συστημάτων ψύξης των αντιδραστήρων, που τέθηκαν εκτός λειτουργίας εξαιτίας του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Τη Δευτέρα, η Tepco ανακοίνωσε πως θα χρειαστούν εννέα περίπου μήνες για την οριστική ψύξη των αντιδραστήρων της μονάδας στη Φουκουσίμα, με κυβερνητικά στελέχη να εμφανίζονται επιφυλακτικά απέναντι σε αυτή την πρόβλεψη.
Συνολικά, στους αντιδραστήρες και τα κτήρια των τουρμπινών ψύξης λιμνάζουν 70.000 τόνοι ραδιενεργού νερού που πρέπει να αντληθούν.
Παράλληλα, η Tepco επιχειρεί να «καθαρίσει» το ραδιενεργό νερό, ώστε να το επαναχρησιμοποιήσει στη διαδικασία ψύξης των αντιδραστήρων.
Σημειώνεται πως η εταιρεία επιβλέπει την κατάσταση στους αντιδραστήρες με ειδικά τηλεχειριζόμενα  ρομπότ, καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας βρίσκονται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα για τον ανθρώπινο οργανισμό.


Αντώνης Πιτταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου