Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αντώνης Πιτταράς - Automechanika 2012 - Φρανκφούρτη "Πλέον είμαι πεπεισμένος, δεν πρόκειται για άλλη μια τάση της σεζόν, άλλα για μια νέα στάση ζώης"

Αντώνης Πιτταράς - Automechanika 2012 - Φρανκφούρτη
"Πλέον είμαι πεπεισμένος, δεν πρόκειται για άλλη μια τάση της σεζόν, άλλα για μια νέα στάση ζώης"
Από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη η Automechanika 2012, η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος τις αστικής εταιρείας περιβάλλοντος GreenAim, Αντώνης Πιτταράς ήταν εκεί και θα μας ενημερώσει για όλα τα θέματα περιβαλλοντικά νέα στον τομέα της αυτοκίνησης.


Οφείλω να ομολογήσω πως ήταν εκπληκτική διοργάνωση, άψογα στημένη και παρουσιασμένη. Δεν περίμενα όμως και κάτι διαφορετικό από μία χώρα όπως η Γερμανία που το βασικό της motto είναι το „Alles in Ordung“, δηλαδή σε απλά ελληνικά, „όλα σε τάξη“ Σύμφωνα με τους διοργανωτές το εκθεσιακό κέντρο ήταν πλήρως σε κράτηση από της πρώτες ημέρες.
Η Automechanika 2012 φιλοξένησε 4.593 εκθέτες προερχόμενους από 74 χώρες.
"Αυτό είναι ένας αριθμός ρεκόρ. 120 περισσότεροι εκθέτες από ό, τι πριν από δύο χρόνια, Αυτό δείχνει τη θετική σημασία της έκθεσης για την οικονομία ", όπως δήλωσε και ο Wolfgang Marzin, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Frankfurt.
Και πραγματικά οι αριθμοί αποδεικνύουν την αντοχή και την ισχύ ενός τέτοιου εγχειρήματος στο πέρασμα των καιρών, παρότι η υφεσιακή καταιγίδα βρίσκεται πάνω από την Ευρώπη.

Σε συζήτηση μου με τον διευθυντή της έκθεσης, κύριο Thomaschewski ενημερώθηκα ότι ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε ακόμα και τις μεγαλύτερες προσδοκίες, φτάνοντας σχεδόν τους 165.000. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού για τον τομέα της ηλεκτρικής αυτοκίνησης.
Σε συνέχεια της κουβέντας μας μου υπέδειξε μάλιστα το αυτονόητο, πως δηλαδή
η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει τις εναλλακτικές μορφές του τουρισμού. „Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ιδανικός για την χώρα σας, μπορεί να αποφέρει τεράστια έσοδα και νέες θέσεις εργασίας“.

Γνωρίζω καλά πως ο τουρισμός αποτελεί την επονομαζόμενη βαριά βιομηχανία της χώρας μου, ίσως είναι ο μοναδικός πλουτοπαραγωγικός μοχλός που καθιστά εφικτή την Ελπίδα για τους Έλληνες.
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει αδιαμφισβήτητα ένας «εκθεσιακός παράδεισος», μιας και προσφέρει ιδανικό κλίμα και διαθέτει εξαιρετικές τοποθεσίες.
Οι απαραίτητες για την επιτυχία προϋποθέσεις υπάρχουν. Η πολιτική βούληση και η επιχειρηματική τόλμη αναζητείται. Απαιτούνται ασφαλώς διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα εξιδανικεύουν το επενδυτικό κλίμα σε συνδυασμό βέβαια με άμεση διακοπή της φόρο-καταιγίδας και μια οργανωμένη προώθηση της Ελλάδας στην Ευρώπη.Με μια καλά στοχευμένη κίνηση θα έχουμε αποτελέσματα, ικανά να γυρίσουν ξανά τον τροχό της ανάπτυξης.


Με πράσινες λύσεις θα πετύχουμε

Σε μια εποχή όπου τα ποσοστά των φυσικών πόρων περιορίζονται καθημερινά ταυτόχρονα με την επικείμενη κλιματική αλλαγή, το μέλλον στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται σε βιώσιμη πορεία, παράλληλα με τον σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την φετινή διοργάνωση, άκρως εναρμονισμένη με τις περιβαλλοντικές ανάγκες του πλανήτη. Οι περισσότερες εταιρείες με επιτυχία υιοθετούν την νέα κουλτούρα και να λανσάρουν νέες ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες.
Πλέον είμαι πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για άλλη μια τάση της σεζόν, άλλα για μια νέα στάση Ζώης.



Η Γερμανία βασίζει το οικονομικό μέλλον στην ηλεκτρο-αυτοκινητοβιομηχανία

Εστιάζοντας στην ηλεκτρο-αυτοκινητοβιομηχανία και τη νέα γενιά της Γερμανίας ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Hessen κ. Volker Bouffier (CDU) διευκρίνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Γερμανία κράτησε τις δυνάμεις της,
"Μια μεγάλη ευκαιρία για το μέλλον των παιδιών μας είναι τα ηλεκτρικά οχήματα, σε συνάρτηση με την κατάλληλη εκπαίδευση, οι νέοι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στο μέλλον στη διεθνή οικονομική σκηνή. Η επιστράτευση των νέων είναι ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα."


Automechanika 2012 „Η προστασία του Περιβάλλοντος και του κλίματος - είναι μια νίκη για όλους“.

Η Automechanika έδωσε πολλά κίνητρα στις εταιρείες ώστε να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους προφίλ και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές στο Χρηματιστήριο του περιβάλλοντος .
Θεσμοθέτησε για πρώτη χρόνια το Green Direktory, όπου οι 25 πιο βιώσιμες εταιρείες βραβεύτηκαν και επωφελήθηκαν μεγάλης προβολής κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, πράγμα το οποίο πρακτικά συνεπάγεται περισσότερους επισκέπτες στα εκθεσιακά τους περίπτερα και αύξηση των πωλήσεων. Αλλά τα οφέλη θα συνεχίζουν να τα βιώνουν και στο βάθος του χρόνου αφού θα καρπωθούν αυτόματα από την εκτεταμένη διαφήμιση και προωθητικές ενέργειες του Green Directory.
Τα κριτήρια για την διαλογή αυτών των εταιριών ήταν πολύ αυστηρά  και οι διαδικασίες απόλυτα ξεκάθαρες. Το Ινστιτούτο Fraunhofer για την αειφορία έλεγξε όλα τα προσκομισθέντα προϊόντα και υπηρεσίες και τα αξιολόγησε σε διάφορα στάδια.
Μόνο οι εταιρείες που πέρασαν αυτά τα τεστ πληρούσαν τις προδιαγραφές  σύμφωνα με τα κριτήρια του «υλικού και της ενεργειακής απόδοσης" και "εκπομπές ισορροπίας". Οι 25 καλύτερες συμμετοχές περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Automechanika . Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό περίμενε την εταιρεία που είχε την υψηλότερη βαθμολογία, η οποία έλαβε ένα ειδικό βραβείο για τα εξαιρετικά επιτεύγματα της κατά τη διάρκεια της τελετή έναρξης της έκθεσης Ένα βραβείο το οποίο η κάθε εταιρεία θα ήταν περήφανη να έχει στο βιογραφικό της!

Αντώνης Πιτταράς
Διευθύνων Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου